Get Adobe Flash player
Etusivu | Blogit | Asko Nummela:n blogi

Katsaus Polyamoriaan

Käyttäjän Asko Nummela kuva

 

Ajattelin taas kerran kirjoittaa jotain polyamoriasta eli monirakkaudesta tai moninaisesta rakkaudesta tai mitä kaikkea tuo polyamoria sana sitten pitääkin sisällään. Totta kai tämäkään kirjoitus ei ole missään nimessä koko totuus asiasta, mutta se on oma henkilökohtainen mielipiteeni siitä mitä kaikkea monirakkaus tai moniavioisuus voi olla ja mitä se voi antaa suhteeseen.

Polyamoria eroaa perinteisestä parisuhteesta lähinnä siinä, että kumppaneita voi olla enemmän kuin se yksi. Moniavioisessa suhteessa on myös tärkeää että kumppanit rakastavat toisiaan aivan kuten perinteisessäkin avioliitossa on ihanteena.

Seksiä ei välttämättä tarvitse sisältyä monirakkaudelliseen suhteeseen, vaan kumppanit voivat hyvin olla suhteessa ilman seksiäkin. Seksi voi kuulua vain joidenkin kumppanien keskinäiseen sopimukseen tai kaikkien ihan miten asiasta on sovittu osapuolien kesken.

Polyamoria on siis todella joustavaa ja tuon joustavuuden lisäksi itseäni houkuttelee lähinnä sen tuoma vapaus parisuhteen kahlitsevista puolista. Myös kumppanien rakkaudellinen hyväksyminen on hienoa eli omistavuutta ei ole ja annetaan jokaiselle sielulle hänen laillinen oikeutensa itsensä määräämiseen rakkaudellisessa ilmapiirissä.

Totta kai suhteissa voi käytännön tasolla esiintyä mustasukkaisuutta, mutta polyamorian yksi hyvä puoli on juuri kasvattaa henkilöt mustasukkaisuudesta pois. Tosin en usko että mustikset edes ovat henkilökohtaisesti kiinnostuneita polyamoriasta ja sen tuomasta elämäntavasta.

Yhdessä asuvat polyamoristit voivat myös hyötyä paljon toisistaan. Ajatellaan vaikka että kaksi paria asuu yhteisessä asunnossa ja molemmilla on yksi lapsi. On luonnostaan selvää että kaikki elämä tuollaisessa pienyhteisössä helpottuu. Ajatellaan vaikka lastenhoitoa tai ruoanlaittoa, joka voidaan tehdä yhdessä tai sitten esim. vuorotellen. Toinen pari pääsee myös helpommin ulos, kun toiset voivat hoitaa sillä välin "perheen" yhteisiä lapsia.

Lapset saavat myös enemmän rakkautta polyamoristisessa suhteessa, sillä jo vanhempien määrän kaksinkertaistuminen tuo enemmän huolenpitoa sekä sosiaalista yhdessäoloa. Yhdessäolo on tärkeä lapsen kasvun kannalta ja se jos jokin on meillä suomessa kärsinyt viime aikoina melkoisen inflaation.

Totta kai polyamorinen suhde voi suuressa määrin myös helpottaa kunkin seksuaalisten tarpeiden toteutumista, sillä neljän ihmisen joukko voi toteuttaa jo omassa piirissään jos jonkinmoista erilaista fantasiaa kunkin tarpeiden mukaan.

Puhumattakaan siitä että usein suhteessa törmätään siihen, että seksuaalisuus kiinnostaa kumppaneita hyvin eri aikoina. Tämä tuo monenlaisia jännitteitä perinteisen suhteen pelipöydälle, kun taas polyamoristisessa suhteessa näihin löytyy jos minkälaisia kivoja vaihtoehtoja toisten tarjotessa auttavan kätensä.

Ihmiset usein pelkäävät polyamoriaa, uskoen menettävänsä itselleen tärkeä ja rakas osapuoli, eikä niinkään osata silloin nähdä ja punnita realistisesti polyamorian hyviä puolia, sekä sen suhdetta lujittavia aspekteja.

En tosin tarkoita että polyamoria sopisi kaikille, ei missään nimessä, vaan se on pienen etujoukon kiinnostuksissa lähinnä siksi, että se tarjoaa paljon nopeamman tien kohti valaistumista, kuin yksin tai parisuhteessa toimien.

Hyvin usein tantrasta kiinnostuneet ihmiset heräävät myös monirakkauteen, koska tantra poistaa sisäisiä pelkoja, jotka voivat näin estää monirakkauden harjoittamisen. Toisinaan meillekin tarjotaan seksiä hyvin monenlaisessa muodossa, mutta tarjoajat eivät useinkaan tule ajatelleeksi, että meitä on hyvin toisenlainen ajattelutapa, sillä seksi on vain seksiä, jos siitä ei tee pyhää tantran Jumalallisuuden avulla.

Monirakkaus on siis oiva vaihtoehto niille, jotka tajuavat monirakkauden hyvät puolet. Klubimme on tantraan suuntautunut sivusto, mutta tarjoaa silti suomen mittakaavassa hyvät mahdollisuudet myös polyamoristisen suhteen etsimiseen.

Tervetuloa mukaan kaikki polyamoriasta kiinnostuneet,

Asko Nummela

- ylläpitäjä

 

Kirjautuminen

Tantra Video

Seuranhaku