Get Adobe Flash player
Etusivu | Blogit | Asko Nummela:n blogi

Ajatuksia rakkaudesta

Käyttäjän Asko Nummela kuva

 Tässä olen taas tänään joutunut tai päässyt miettimään syntyjä syviä ja voimakkaampia tunteita. Mieleeni tuli laittaa jotain mielessä käyneitä oivalluksia blogiini, muiden luettavaksi.

Aamusella pohdin lempiaihettani rakkautta ja mitä se oikeastaan on. Tuntuu vain siltä, että olen tainnut pohtia tuota rakkauden ajatusta jo niin pitkälle, ettei tunnu mistään oikein tulevan ymmärtämystä asian suhteen. Tuntuu että ihmisillä on niin paljon kaikkea vanhaa ajatusta koko rakkauden teemassa, että omat uudet ajatukset herättävät vain enemmänkin vastarintaa, kuin että ne antaisivat uusia oivalluksia kuulijoilleen, kuten olen aina toivonut.

Kuinka ollakkaan rakkaus mielletään hyvin usein tai poikkeuksetta vain naisen ja miehen väliseen suhteeseen, seurusteluun tai avo-, avioliittoon, tms.. Ymmärrän toki että kulttuurimme on ohjannut vuosisatoja ihmisiä ajattelemaan niukkuuden kautta ja tuntemaan pelkoa kaiken riittävyydestä. Rakkauskin on kauppatavaraa, vaikka sen pitäisi olla ilmaiseksi annettavaa ja sitä pitäisi olla riittävästi jaettavaksi.

Silloin kun kyse on Luojamme ominaisuuksista, joihin luen rakkaudenkin kuuluvan, niin uskon että meillä on mahdollisuus ammentaa sitä Luojamme loputtomasta lähteestä, niin paljon kuin haluamme ja tarvitsemme. Itse ainakin yritän toteuttaa rakkauden loputonta jakamista kaikille, hymyn, välittämisen, arvostamisen, yms. kautta. Kyseessä on toisen ihmisen, lähimmäisen siunaaminen, jossa rakkautta jaetaan pihistelemättä kaikille kohtaamille henkilöille.

Vaimoni on usein sanonutkin, että rakastan kaikkia asiakkaita ja minusta se kuulostaa hienolta ja tavoittelemisen arvoiselta. Ehkä vaimoni liioittelee, vaikka kyllä kaikkia kohtaan lämpöisiä ajatuksia koitan lähettää. Ajatelkaa tosiaan, millainen paikka maailma olisi jos kaikki voisivat rakastaa toisia tarjoamalla lähimmäisille sen, mitä itsekin toivovat saavansa tuolta tapaamiselta. Jeesuksen sanat tee toisille se, minkä toivoisit toisten tekevän itselle, saa ihmiset kohtaamaan pyyteettömän rakkauden voiman.

Toivon kaikille rakkautta, niillekin joita ei kukaan rakasta, koska ovat liian rumia, köyhiä, rikkaita, julmia, tai eivät itse usko itse ansainneensa rakkautta. Uskon rakkauden voimaan, sillä ajattelen sen olevan suurin käytössämme oleva voima, voima joka voisi muuttaa meistä jokaista hetkessä parempaan suuntaan ja voima joka antaa meille jokaiselle sen henkisen leipämme, jota me kaikki elävät olennot tarvitsemme ja josta jokainen meistä ammentaa voimansa.

Eläköön rakkaus nyt ja aina. 

 

Aiheeseen liittyviä keskusteluita: Katsaus Polyamoriaan  sekä täysjäsenille foorumikirjoitus Matkalla omistamisesta vapauteen ja kaikille avoin blogiteksti Rakkauden ei ole tarkoitus rajoittaa toista 

 

Kommentit

Käyttäjän Nymphie kuva

Hienoja oivalluksia

Hienoja oivalluksia Asko!!!!

Rakkaus on kaikkialla ja ei missään. Se on energia jota hengitämme!!! Se vain on. Se on yhtä kuin Elämä:

 

ELÄMÄ :) :) :)

Elämä (rakkaus :)) ON. Elämä(rakkaus :)) on sitä, mikä ON. Elämällä (rakkaudella :)) ei ole hahmoa, muotoa, sukupuolta, väriä tuoksua, kokoa. Elämä (rakkaus :)) on hahmoltaan kaikkea, kaikenmuotoinen ja kaikenkokoinen. Elämä (rakkautta :)) on kumpaakin sukupuolta ja myös jotain sukupuoletonta.
Elämä (rakkaus :)) on kaikki ja kaikkea, elämä on ei-mitään, josta kaikki versoo.
Elämä (rakkaus :)) ei luo mitään, mikä ei olisi (rakkautta :)) elämää. Kaikki, minkä näette kaikkialla ympärillänne, ilmentää (rakkautta :)) Elämää. Elämä (rakkaus :)) on kaikkea. TE ilmennätte (rakkautta :)) elämää. Te olette Elämä(rakkaus :)) ilmaistuna ja Elämä (rakkaus :)) on te, ilmenee teinä.
Kaikki muukin ilmentää Elämää (rakkautta :)). Ei ole yhtäkään elollista olentoa, joka ei ilmentäisi (rakkautta :)) elämää. Nekin, joita te pidätte joukoissanne pahimpina, ovat Elämän (rakkauden :) :) ) elämän ilmentymiä.

 

Asko, ole ystävällinen ja korjaisit tuota ulkoasua, minä en osaa, kiitos

 

Lisäys 29.6.: Asko kuittaa ja toteaa ettei sitä voikaan, kun nuo sydämet ottavat tilaa ja tekevät tuollaisen isomman rivivälin - ei kait tuo haitanne mitään ;)

Tuon Kultaisen Säteen sinne, missä ikinä kuljenkin, ja ilo on kaikilla tasapuolisesti - sillä sisälläni palaa Rakkauden Tuli.  Olette Rakasteut kaikki. Olevaisen Kosminen Rakkauden Tanssi ja Onni on kanssa

Kirjautuminen

Tantra Video

Seuranhaku